Button får GTP debut til Petit Le Mans

Jenson Button er langt fra færdig med at køre sportsvogne i 2023.

Formel 1 Verdensmesteren fra 2009 debuterer ikke blot i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, men også i GTP kategorien, når 2023 sæsonen finalen skal køres på Michelin Raceway Road Atlanta.

Button har skrevet kontrakt med JDC-Miller Motorsports, til at køre Porsche 963 racer sammen med Mike Rockenfeller og Tijmen van der Helm.

Englænderen var en del af Garage56 NASCAR projektet på Le Mans i juni måned, hvor holdet gennemførte løbet med kun meget få tekniske problemer, mod slutningen af løbet.

Tidligere var han en del af SMP Racing, da de deltog i FIA World Endurance Championship, men her blev det kun til nogle få løb, inden han droppede ud af det projekt.

JDC-Miller Motorsports Porsche #5
Photo Courtesy of IMSA / Geoffrey M. Miller

Han har dog også flirtet med NASCAR sporten i år, hvor det indtil nu er blevet til tre starter for den 43-årige racerkører.

Button kender allerede Rockenfeller, da de to delte bilen på Le Mans i år, hvor Jimmie Johnson var 3. mand på den usædvanlige racerbil.

JDC-Miller Motorsports #5 var den første private Porsche 963 LMDh racer i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, da de debuterede på WeatherTech Raceway Laguna Seca i maj måned. Holdet kunne ikke være med fra starten af sæsonen, da Porsche ikke kunne nå at levere de nye biler til alle deres kunder, som også tæller to biler til Proton Competition – en i FIA WEC og en i IMSA, og en bil til JOTA i FIA WEC. JOTA fik deres på cirka samme tid som JDC-Miller Motorsports gjorde, og startede ligeledes forsinket op i Hypercar sæsonen.

Petit Le Mans køres den 14. oktober 2023.

Relaterede nyheder